SsangYong is weer een stap gevorderd met het ontwerp van de nieuwe generatie Rexton. Eind deze maand laat het de voorbode LIV-2 zien. 

Het Koreaanse merk SsangYong zal present zijn op de autosalon van Parijs en daar de LIV-2 onthullen. Deze conceptcar van een middelgrote SUV is de voorbode van de volgende generatie Rexton. 2,5 jaar geleden zagen we al een eerste studiemodel, de LIV-1 Concept.

Op het eerste gezicht zijn er geen grote veranderingen doorgevoerd, op detailniveau is eerder sprake van verfijning. De dik aangezette, aluminiumkleurige daklijn is echter vervangen door een dun exemplaar dat de LIV-2 een strakker aanzicht geeft. De overgang van front naar flank is iets afgevlakt waardoor de neus van de nieuwe conceptcar minder druk oogt. Aan de achterzijde is de verlichting van de spoilerlip bovenaan verdwenen. 

Het productiemodel van de nieuwe Rexton zal volgend jaar al debuteren. SsangYong geeft nu al prijs dat de SUV met twee motoren verkrijgbaar wordt. De eerste is de zelfontwikkelde 2,2 liter dieselkrachtbron, de tweede een nieuwe tweeliter GDi-turbobenzinemotor. De naam van de conceptcars - Limitless Interface Vehicle - is een hint naar de infotainmentsystemen waarmee de Rexton zal worden aangeboden.