Eindelijk geeft Opel informatie over de actieradius van de Ampera-e. Die valt met 400 km beslist niet tegen.

Volgens de officiële meting biedt de nieuwe, elektrische Opel Ampera-e een bereik 'die de magische 400 kilometergrens met ruime marge overschrijdt'. Zelfs met de wetenschap dat het praktijkgebruik daarvan af zal wijken stelt Opel dat de nieuwkomer 'toch nog met gemak een rijbereik van ruim 300 kilometer in realistische omstandigheden' biedt. 

Wat bijdraagt aan deze gunstige cijfers zijn de rijmodi waarmee de bestuurder invloed kan uitoefenen op de beschikbare energie. Onderweg kan het 60 kWh-batterijpakket bijgeladen worden zonder dat een hulpmotortje nodig is. Door te kiezen voor de rijmodus 'Regen on Demand' wordt bijvoorbeeld energie teruggewonnen tijdens het rijden. Het koppel is in die rijstand zo hoog dat de rijder het rempedaal niet eens hoeft aan te raken om de auto tot volledige stilstand te brengen. Dankzij dit 'One Pedal Driving' kan de actieradius in stedelijk gebied met 5 procent toenemen.  

De Opel Ampera-e komt in de loop van 2017 op de Nederlandse markt. De prijs wordt volgend jaar bekendgemaakt. Eerst is de compacte auto te bekijken op de autosalon van Parijs.