Mazda 6 en 6 SportBreak 2017

Een maand geleden stelden we enkele vernieuwingen voor aan de Mazda 6. Nu maakt het merk de prijzen bekend van de nieuwe dieseluitvoeringen. 

De Mazda 6 van modeljaar 2017, die ruim een maand geleden werd aangekondigd, komt naar de showrooms. Zowel de sedan als Sportbreak kunnen nu worden besteld met de vernieuwde 2,2 liter SkyActiv-D-dieselmotor. Er is de keuze uit een handbak en een automaat, beide met zes verzetten. 

Kopers wordt de SkyActiv-D in de variant van 175 pk aangeboden - en alleen in het meest riante uitrustingsniveau, de GT-M. Dat voorziet onder meer in 19 inch lichtmetalen wielen, zwart lederen interieurbekleding, elektrisch verstelbare voorstoelen (met een lendensteun en geheugenfunctie bij de bestuurder), een verwarmbaar stuurwiel, een Bose-premiumaudiosysteem, achteruitrijcamera, het noodremsysteem Smart City Brake Support, Lane Keep Assist, automatisch dimmende led-verlichting en, bij de automaat-versie, schakelflippers achter het stuurwiel.

De Mazda 6 sedan SkyActiv-D 175 met handbak is leverbaar vanaf 43.590 euro, de 6 Sportbreak vanaf 44.590 euro. De prijzen van de vergelijkbare Mazda 6-modellen met automaat beginnen bij 46.190 respectievelijk 47.190 euro. 

Lease Mazda 6 diesel

Voor leaserijders is de nieuwe diesel juist beschikbaar met 150 pk vermogen, in de meeste uitvoeringen in combinatie met de 6-handbak. De netto bijtelling, bij 40,4 procent inkomstenbelasting, begint bij 241 euro per maand. Dat is voor de sedan, de Mazda 6 Sportbreak is vanaf 295 euro per maand netto bijtelling te leasen. Naast de basisuitvoering SkyLease kunnen zakelijke rijders ook kiezen voor SKyLease+ en SkyLease GT.