Kia Rio 2017

Kia maakt bekend welke motoren beschikbaar komen voor de nieuwe generatie Rio. Het onderstel is geheel herzien.

De nieuwe Kia Rio wordt verkrijgbaar met een nieuwe, driecilinder turbobenzinemotor. Deze 1,0 liter T-GDi verschijnt in twee vermogensvarianten, van 100 en van 120 pk. Daarnaast zal de Kia Rio te bestellen zijn met twee 1.4 viercilinder dieselmotoren. De eerste biedt maximaal 70 pk vermogen, de tweede 90 pk. 

De instapbenzinemotor zal worden gecombineerd met een handgeschakelde vijfbak. Voor de andere krachtbronnen is een handbak met zes verzetten standaard. Kia zal optioneel een 4-traps automaat aanbieden, evenals een 7-traps automaat met dubbele koppeling. 

We weten nu ook dat het onderstel voor de nieuwe generatie Rio geheel herzien is. Een nieuwe voorwielophanging en andere aanpassingen moeten ertoe bijdragen dat de aanstaande Rio wendbaarder is en alerter reageert.

In het eerste kwartaal van 2017 verschijnt de nieuwe Kia Rio in de showrooms. Tegen die tijd zal het merk informatie verstrekken over de uitrustingsniveaus en prijzen. De Rio is in oktober te zien op de autosalon van Parijs.