De traditionele scheiding tussen bedrijfswagens en personenbusjes vervaagt steeds meer. Opel doet mee met de nieuwe Vivaro Sport. 

Deze week opent in Hannover de Duitse bedrijfsautoshow. Opel onthult er de Vivaro Sport. Opel wil met de nieuwe uitvoering het gat dichten tussen het praktische gebruiksgemak van een bestelswagen en het comfort en stijl van een grote MPV. Om dat te bewerkstelligen krijgt de Opel Vivaro Sport de beschikking over accessoires die meestal voorbehouden zijn aan personenauto's. 

Naast decoratieve strips op de zijkanten zijn dat led-dagrijverlichting, mistlampen, 17 inch lichtmetalen wielen en privacy glass opzij en aan achterzijde. De personencabine kan voorzien worden van leder, verlours matten met contrasterende stiksels, het Navi 50 IntelliLink-infotainmentsysteem, adaptive cruise control met snelheidsbegrenzer en Rear Park Assist. Voor achterin is er optioneel een Sport cargo kit die opbergvakken biedt en de bagage beschermt.

Op de beurs in Hannover introduceert Opel ook het nieuwste Navi 80 IntelliLink-multimediasysteem. Dat zal uiteindelijk ook opgenomen worden op de optielijst voor de Vivaro Sport. Onder meer de gratis internet-connectiviteit (tot 2021) zal klanten aanspreken. 

De Opel Vivaro Sport wordt na de beurs aan het assortiment toegevoegd in de uitvoeringen Combi (personenbus), Gesloten Bestelwagen en bestelwagen met Dubbele Cabine. De Nederlandse prijzen volgen in de periode van de showroomintroductie.