De Autosalon van Parijs is geopend! We beginnen bij de Land Rover, dat merk heeft hier namelijk de nieuwe Discovery onthuld. Bij dit model draait het vooral om ruimte, heel veel ruimte.

Land Rover presenteert de nieuwe Discovery in Parijs als een MPV in terreinautoverpakking. Op het eerste gezicht lijkt het nieuwe model op zijn kleinere broertje Discovery Sport, maar het formaat en de achterkant met asymmetrisch geplaatste kentekenplaat zorgen voor een duidelijk onderscheid.

Zoals gezegd draait het bij de Discovery om ruimte. Het nieuwe model biedt plaats aan zeven personen. Een woordvoerder belooft ons zelfs dat 95 procent van de mensen op de achterste twee zitplaatsen prima kan zitten. Het lijkt erop dat het merk hier een nieuwe standaard neerzet, want de hoofdruimte op de derde zitrij is enorm en als de passagiers op rij twee iets inschikken dan vind je hier inderdaad een prima zitplek. Een heel verschil met de extra zitjes in andere auto’s, die vaak alleen geschikt voor kinderen zijn. Het dashboard is gemaakt van mooie materialen, zoals hout en leder, en straalt luxe uit. Het enorme breedbeeldscherm laat zich intuïtief bedienen.

Land Rover maakt in Parijs ook meteen bekend welke motoren er in de Discovery komen te liggen: twee viercilinder dieselmotoren met 180 en 240 pk en een zescilinder met 258 pk. Ook is er een 340 pk sterke zescilinder benzinemotor. Uiteraard brengt Land Rover de bekende terreinsystemen weer mee naar de Discovery, zodat het model ook buiten de gebaande paden zijn mannetje staat. De nieuwe Discovery komt in het voorjaar van 2017 naar Nederland.

Update

De Nederlandse importeur heeft de prijzen al bekendgemaakt. De 180 pk sterke diesel wordt in Nederland leverbaar vanaf 74.560 euro, het 240 pk-exemplaar vanaf 80.160 euro. De zescilinder dieselversie kost minimaal 96.460 euro, de benzine-V6 116.610 euro.