Volkswagen presenteert op de autosalon van Parijs de I.D. Concept. Deze auto is de directe voorbode van een elektrisch model van Volkswagen in 2020.

Over 4 jaar komt Volkswagen met een elektrische auto op de markt die is gebaseerd op de I.D. Concept. Dat leren we op de autosalon van Parijs, waar Volkswagen dit studiemodel presenteert. “Hier staat het productiemodel. Kijk maar naar de lijnen, die zijn zeer realistisch. Dingen als deurgrepen, wielen en lichten zullen nog iets wijzigen, maar verder is dit de eerste Volkswagen in een lijn van elektrische modellen”, licht de woordvoerder toe.

Volkswagen ziet de I.D. als meer dan zomaar een elektrische auto: “Dit is de Golf onder de elektrische auto’s. Zoals de kever ooit de kijk op mobiliteit veranderde, zo gaat deze I.D. dat doen op het gebied van elektrisch rijden.” Volkswagen laat op een enorm beeldscherm achter de I.D. dan ook afbeeldingen zien van de Golf en Kever.

Het elektrische model moet ook betaalbaar worden en een groot rijbereik hebben. Dit studiemodel kan 600 kilometer ver komen op een acculading, maar die waarde kan over 4 jaar – door verbeterde accutechniek – nog hoger liggen. “Qua prijs moet je denken aan de Golf. En dan krijg je de ruimte van een Passat, doordat het interieur slim is ingedeeld.”