Mercedes-AMG vult de GLC-reeks aan met de performance topmodellen GLC 63. Deze verschijnen als SUV en Coupé, in reguliere én snelle S-variant.

En weer zijn we in een klap vier Mercedes-AMG-modellen rijker. De AMG GLC 63 4Matic+ (SUV), AMG GLC 63 4Matic+ Coupé, AMG GLC 63 S en GLC 63 S Coupé die het merk vandaag presenteert debuteren in het paasweekend op de autoshow van New York. De verkoop start half juni (dan verwachten we ook de prijzen) en vanaf september worden de nieuwe modellen afgeleverd, te beginnen met een speciale Edition 1.

Prestaties en specificaties

Met de AMG GLC 63 biedt Mercedes-AMG voor het eerst een mid-size SUV aan met de 4.0 V8-biturbomotor in twee varianten. De 'gewone' GLC 63 kan 476 pk vermogen produceren en 650 Nm koppel. de GLC 63 S 510 pk en 700 Nm. Dat laatste is goed voor een 0-100 km/u-sprint in 3,8 seconden. De aandrijflijn wordt aangevuld met de 9-traps AMG Speedshift MCT-sportautomaat en de AMG Performance 4Matic+ permanenente, intelligente All-Wheel Drive die voorziet in variabele verdeling van het koppel. 

Mercedes-AMG GLC 63 4Matic+

Om de kracht te kunnen benutten in een dynamische rijstijl is de AMG GLC 63 volgehangen met techniek: een high-performance remsysteem, een limited-slip differentieel achter (elektronisch in het geval van de S), geavanceerde ophanging met adaptieve dempers, plus een elektromechanische en snelheidsafhankelijke sportstuur-inrichting. Het AMG Dynamic Select-programma laat de bestuurder uit vier rijmodi kiezen, van Comfort tot Sport Plus.

Om het prestatiegerichte karakter van de nieuwkomers te benadrukken worden deze aangekleed met de Panamericana-grille, iets dat tot nu toe voorbehouden was aan de AMG GT-familie. Het ex- en interieur worden van sportieve elementen voorzien. Voorbeelden zijn de dubbele uitlaat met hoogglans chromen afwerking, de spoiler lip - ook op de SUV - en de sportstoelen. De standaarduitrusting van de S-uitvoeringen is iets uitgebreider, met onder andere het AMG-instrumentencluster en een Performance stuurwiel in zwart nappaleder en Dinamica-microvezel.