Het Skoda-interieur van de toekomst heeft draaibare stoelen, beeldschermen voor alle passagiers en draadloze opladers voor smartphones in de portieren. Met de Vision E geeft het merk een impressie van hoe dat eruit zou moeten zien.

Skoda onthult later deze maand op de autoshow van Shanghai de Vision E. Het is de voorbode van een elektrische SUV van Skoda. Van deze auto kregen we eerder al schetsen van de buitenkant te zien, nu heeft Skoda het interieur uitgetekend. Let goed op, dit is hoe Skoda auto-interieurs in de toekomst wil vormgeven.

Het futuristische binnenste van de Vision E vol zit met beeldschermen. Elke passagier heeft de beschikking over zijn eigen scherm en aanvullend is er nog een centraal geplaatst exemplaar op het dashboard. Doordat de middentunnel ontbreekt geeft het interieur van de Vision E een ruimtelijk gevoel. Elk portier is voorzien van een ‘phonebox’, waarmee draadloos een smartphone opgeladen kan worden. Een handige voorziening, die we waarschijnlijk binnenkort wel terug gaan zien op een productiemodel. Draadloos opladen in de auto kon al wel, maar dan één telefoon tegelijk.

Iets minder realistisch is de opstelling met vier stoelen, die individueel achterover zijn te kantelen. Bij het openen van de portieren draaien de stoelen 20 graden naar buiten toe, om de in- en uitstap te vergemakkelijken. En, zoals elke Skoda, heeft ook de Vision E een grote kofferbak.