BMW Digital Charging Service

BMW start nog deze maand met de slimme laadassistent Digital Charging Service. Hiermee wordt de auto opgeladen op de momenten dat dit het goedkoopst of meest gunstig voor het milieu is.

De auto opladen wanneer je zonnepanelen de meeste stroom opwekken of wanneer de energie het goedkoopst is. Het klinkt logisch, maar toch komt BMW nu pas als eerste merk met Digital Charging Service, een systeem dat dit volledig automatisch regelt. Het merk begint deze maand met de uitrol in Nederland en Duitsland.

DCS kan op basis van de weersomstandigheden voorspellen hoeveel stroom de zonnepanelen op je huis opleveren en op basis daarvan het laadgedrag aanpassen. Omdat je een vertrektijd kunt instellen, kan het DCS ervoor zorgen dat de accu’s op een zo efficiënt mogelijke manier zijn opgeladen op het moment dat je weg wilt. Het interieur van de auto is dan ook meteen op de juiste temperatuur gebracht.

BMW biedt Digital Charging Service ook aan in combinatie met abonnementen van energieleverancier Eneco, waarmee je volgens het merk zelfs geld kunt verdienen met het opladen van je auto. Via een app op je telefoon kun je dat allemaal in de gaten houden.

DCS is het eerste jaar gratis, wat het daarna kost is nog niet bekend.