Audi voegt de komende jaren meerdere SUV’s toe aan zijn assortiment. De Q4 en Q8 zijn er daar twee van en het merk maakt nu bekend wanneer ze komen. Die eerste verschijnt in 2019, de Q8 volgend jaar al.

Audi voegt de komende 2 jaar maar liefst drie nieuwe Q-modellen toe aan zijn assortiment. Van de (elektrische) Q6 wisten we al dat die volgend jaar komt, nu bevestigt het merk de komst van Q8 in hetzelfde jaar en de Q4 in 2019.

De Q4 is een sportieve SUV met coupé-silhouet en deelt zijn techniek met de volgende generatie Q3, die vanaf volgend jaar gebouwd gaat worden in Hongarije. In dezelfde fabriek wordt vanaf 2019 de Q4 geproduceerd. Audi gaf in 2014 al een voorproefje van het model, met de TT Offroad Concept (foto 2).

Ook de Q8 hebben we al in conceptvorm gezien, Audi liet vorig jaar de Q8 Concept zien en afgelopen maand de Q8 Sport Concept (foto 1). Volgens het merk spelen ruimte, design en nieuwe technologie een belangrijke rol bij het nieuwe model. Volgend jaar al start de productie, de Q8 zal naast de Q7 van de band lopen in Audi’s fabriek in Slowakije.