Lexus presenteert naar eigen zeggen ‘de meest sportieve LS ooit’. Met de nieuwe F-Sport-uitvoering voegt het merk een vleugje sportiviteit toe aan de luxe van de LS.

De nieuwe Lexus LS wordt ook verkrijgbaar als F-Sport. Lexus presenteert de sportieve uitvoering op de autoshow van New York deze week. Het meest opvallend is de nieuwe grille, met een textuur die uit 7.100 onderdelen bestaat. De ontwerpers zijn vijf maanden bezig geweest om de juiste textuur te vinden, die bij elke lichtinval de juiste uitstraling aan de auto geeft.

De LS F-Sport is ook aangekleed met hoogglans zwarte accenten, 20 inch lichtmetalen wielen en een dikkere achterbumper met geïntegreerde uitlaatpijpen. Exclusief voor de F-Sport zijn de kleuren White Nova and Heat Blue. Het interieur is voorzien van sportstoelen met een speciaal patroon, aluminium accenten en een sportstuur. Het instrumentarium heeft een gadget uit de sportcoupé LFA, een verschuifbare tellerring. Hiermee kan de bestuurder kiezen welke informatie hij recht voor z’n neus wil hebben.

Het adaptieve onderstel is in te stellen in verschillende rijstanden, die zijn te kiezen met een draaiknop aan de zijkant van het instrumentarium. In de meest sportieve standen zal de uitlaat een subtiele grom het interieur binnen laten dringen. Lexus levert de F-Sport als LS 500 met 420 pk V6 turbomotor en als hybride, de 359 pk sterke LS 500h.

De nieuwe Lexus LS komt aan het eind van het jaar naar Nederland, de F-Sport volgt kort daarna. Prijzen zijn nog niet bekend.