Volgende week presenteert Mercedes-Benz zijn vernieuwde vlaggenschip aan de wereld. De S-Klasse krijgt onder andere nieuwe motoren en verbeterde actieve veiligheidssystemen.

Mercedes-Benz wil met de S-Klasse voorop blijven lopen. Op de autoshow van Shanghai volgende week onthult het merk het vernieuwde model, dat weer diverse nieuwtjes op het gebied van actieve veiligheid heeft.

Zelfstandig een andere auto volgen kan de huidige S-Klasse ook al, maar Mercedes-Benz heeft die functie bij het vernieuwde model verder verbeterd. Zo anticipeert de auto door gebruik te maken van GPS-data op rotondes, bochten en afslagen. De S-Klasse kan daardoor al eerder inhouden of afremmen indien nodig.

De led-koplampen in de S-Klasse zijn verbeterd, voor meer zicht in het donker. Verder voert het merk vele kleine verbeteringen toe aan andere rijhulpsystemen, die beter met elkaar samenwerken dankzij doorontwikkelde camera- en radarsystemen. Alle systemen zijn nu via knoppen op het stuur te bedienen en worden overzichtelijk weergegeven op de displays in de auto.

Onder de motorkap is ook het nodige nieuws te vinden. Mercedes-Benz maakt melding van nieuwe zescilinder benzine- en dieselmotoren, een nieuwe V8 biturbo benzinemotor en een verbeterde plug-in hybride-uitvoering, die 50 kilometer elektrisch kan rijden. Verder introduceert Mercedes-Benz een mild-hybrid-systeem, met slimme startdynamo.

De vernieuwde S-Klasse staat in de zomer in de showroom.