Audi komt met een gelimiteerde uitvoering van de R8, de Audi Sport Edition. Het feit dat de prijs alleen op aanvraag is te krijgen benadrukt de exclusiviteit van deze uitvoering.

De Audi Sport Edition van de Audi R8 wordt in een oplage van slechts 200 stuks gebouwd. Het speciale model is te herkennen aan de felrode ‘sideblades’ en spiegelkappen. De spoiler, grille en diffuser zijn uitgevoerd in hoogglans zwart. Dat geldt ook voor de 20 inch wielen met Y-vormige spaken en Audi Sport-inschrift. Als je de V10-uitvoering bestelt dan krijg je ook nog rode remklauwen.

Bij het instappen zie je verlichte instaplijsten, met daarop het productienummer. De stoelen en deurpanelen zijn bekleed met zwart en rood leder en afgewerkt met zilverkleurige stiksels. Op het dashboard zijn koolstofvezel panelen aangebracht. Het stuur is aan de onderkant afgevlakt en heeft aan de bovenkant een rode streep.

Vanaf volgende maand is de R8 Audi Sport Edition te bestellen in de kleuren matgrijs, metallic grijs, zwart en wit. De prijs is op aanvraag, dus je zult toch echt naar de Audi-dealer moeten gaan.