We hebben veel en gevarieerd nieuws deze week: drie autotesten, autoshows in New York en Sjanghai, maar eerst de paasshows die dit weekend overal te bezoeken zijn. 

Want bij het paasfeest horen paas- en occasionshows. Op Autokopen.nl lees je bij welke dealers en autobedrijven je welkom bent. Er staan overal lekker veel nieuwe en gebruikte auto's te koop, tegen scherpe prijzen en regelmatig met actievoordeel speciaal voor de paasdagen. Ook onze actierubriek bevat nieuw voordeel dat bij de dealers verkrijgbaar is. Verder presenteren we ook leuke uitjes voor het paasweekend in de evenementenrubriek.

Rijtests gefacelifte auto's

De technische update kan de respectabele leeftijd van de Toyota Yaris niet altijd verbergen maar op sommige gebieden blijkt de auto zelfs weer voorop te lopen. Met z'n nieuwe neus doorbreekt de Skoda Octavia Combi de anonimiteit. Het blijkt nog steeds een auto met karakter te zijn. Op de Hungaroring voelen we de subtiel aangepaste Mercedes-Benz GLA - 'goed werk hoeft niet veel werk te zijn' - aan de tand. 

Autoshow New York

Vrijdag is in New York de autoshow van start gegaan. Onder meer de performancemodellen Lexus LS F-Sport en Jeep Grand Cherokee Trackhawk debuteren er. Toyota toont een studiemodel voor de jonge generatie autokopers. Op de show is de Jaguar F-Pace uitgeroepen tot World Car of the Year 2017. Bekijk hier al het nieuws uit New York.

De gefacelifte Mercedes-Benz GLA kan er weer even tegenaan.

Autoshow Sjanghai

Aanstaande week volgt de beurs in Sjanghai, waar de vernieuwde Mercedes-Benz S-Klasse debuteert. Met onder andere nieuwe veiligheidssystemen bereidt het merk de volgende stap in autonoom rijden voor. We verwachten in China ook diverse conceptcars en Citroëns nieuwe SUV, de C5 Aircross. Je vindt al het nieuws uit Sjanghai handig bij elkaar.

Showroom nieuws

De prijzen van de Seat Ibiza, die in juni bij de dealers staat, zijn bekend. Fiat koppelt de DCT-automaat met dubbele koppeling nu ook aan de 1.6 Multijet dieselmotor. Jaguar gaat voor het eerst een viercilindermotor leveren in de F-Type. Als gevolg daarvan daalt de vanafprijs met ruim 27.000 euro. Zo bereikbaar was deze sportauto nog nooit!