Eerder vandaag berichtten we al over de Mercedes-Benz Concept A Sedan, maar meer dan een paar teaserfoto's waren er niet beschikbaar. Inmiddels heeft Mercedes-Benz het doek digitaal van deze concept car getrokken, één dag voor de live-première in Shanghai. We worden weliswaar niet geheel verrast, maar zien wel een fraaie auto. 

De Mercedes-Benz Concept A Sedan geeft een voorproefje op de nieuwe lijn compacte Mercedessen. De auto is eenvoudiger vormgegeven dan de huidige serie modellen, die gekenmerkt worden door vrij scherpe vouwen in het ontwerp. De Duitsers zetten in op, zoals ze het zelf noemen, 'sensuele puurheid' van het design. 

Nadrukkelijk een sedan

Mercedes-Benz Concept A Sedan

Mercedes-Benz noemt de Concept A nadrukkelijk een sedan, en geen vierdeurscoupé zoals de huidige CLA-klasse is. Of deze auto de CLA zal vervangen is niet duidelijk, ook weten we niet of het definitieve model naar Nederland komt. Hij wordt immers gepresenteerd in Shanghai, en wel meer in China gepresenteerde modellen gaan aan onze neus voorbij. 

Om de auto in te kunnen schatten: het studiemodel is 7 centimeter korter, maar wel ruim 9 centimeter breder dan de huidige CLA-klasse. Ook de overhangen voor en achter zijn duidelijk korter. Als we Mercedes-Benz mogen geloven zien we deze uiterlijke kenmerken terug op de nieuwe A, B, CLA, CLA Shooting Brake en GLA.