Audi heeft de voorbode van zijn tweede elektrische model gepresenteerd, de e-tron Sportback Concept. De auto komt in 2019 op de markt.

Audi zet vaart achter zijn elektrische ambities. Het eerste elektrische model komt volgend jaar al en wordt afgeleid van de eerder gepresenteerde e-tron Quattro Concept. Nu komt Audi met het vervolg, de e-tron Sportback Concept. Het productiemodel daarvan brengt Audi in 2019 uit.

Hoewel de grote wielen en kunststof beschermingsranden doen vermoeden dat de e-tron Sportback een SUV-achtige is, gaat het dus om een vierdeurs coupé. Het studiemodel heeft met een lengte van 4,90 meter ongeveer de afmetingen van de Audi A7 Sportback.

De e-tron Sportback is uitgerust drie elektromotoren, een bij de vooras en twee bij achteras. Ze leveren een gecombineerd vermogen van 320 kW (435 pk), in de boost-stand zelfs tijdelijk 370 kW. Het sprintje van 0 naar 100 km/u is in ongeveer 4,5 seconden afgewerkt. Dankzij een 95 kWh accupakket, dat in de bodem tussen de assen is geplaatst, heeft de elektrische Audi een theoretische actieradius van 500 kilometer.

Audi zou Audi niet zijn als het conceptmodel niet een nieuwtje op het gebied van verlichting heeft. Aan de voorkant zijn talloze leds aangebracht, waarmee lichtanimaties getoond kunnen worden. Bijvoorbeeld om weggebruikers te waarschuwen, maar ook om de bestuurder (m/v) te verwelkomen als hij bij zijn auto aan komt lopen.

Audi toont de e-tron Sportback voor het eerst op de autoshow van Shanghai deze week.