Jeep heeft op de autoshow van Shanghai de Yuntu Concept gepresenteerd. Het merk focust zich met dit studiemodel op de Chinese markt, maar zo makkelijk is Jeep niet van ons af.

De Yuntu Concept is de grote primeur van Jeep op de autoshow van Shanghai. Het merk richt zich met dit studiemodel in eerste instantie op de Chinese markt, maar toch biedt de Yuntu enkele interessante aanknopingspunten voor modellen die in de toekomst naar Europa komen. 

Dan hebben we het niet alleen over het design, maar ook over de techniek. Erg scheutig met informatie is Jeep niet, maar de Yuntu heeft een plug-in hybride aandrijflijn met accu’s die draadloos zijn op te laden. Ook interessant: de Yuntu Concept rijdt, met behulp van een drone die de omgeving scant, autonoom off-road.

De auto kan ver- en ontgrendeld kan worden door middel van gezichtsherkenning. Als de deuren vervolgens in tegengestelde richting van elkaar openen krijgen de passagiers toegang tot een ruim interieur, waar plaats is voor zeven personen. Omdat de zijkanten en het dak bijna volledig van glas zijn komt er veel licht naar binnen. Maar liefst elf beeldschermen zorgen ervoor dat elke passagier zich kan vermaken tijdens de reis.