De prijzen van de langverwachte Opel Amera-E zijn bekend. De elektrische auto kost minimaal 40.995 euro en is vanaf begin 2018 verkrijgbaar. Snelle kopers kunnen al iets eerder rijden.

De Opel Ampera-E is de eerste ‘betaalbare’ elektrische auto met een theoretische actieradius van meer dan 500 kilometer. De prijs van het model is nu bekend: 40.995 euro. Zakelijke rijders kunnen alvast rekenen of de Ampera-E in hun leasebudget past, want met 4 procent bijtelling is de nieuwe Opel een zeer interessante 'auto van de zaak'.

De standaarduitrusting bestaat onder andere uit een infomediasysteem met 10,2 inch beeldscherm, led-dagrijverlichting, 17 inch lichtmetalen wielen en een draadloze oplader voor smartphones. Voor wie niet kan wachten is er de Launch Executive-uitvoering, die kost 44.995 euro en de eerste exemplaren worden in het najaar al uitgeleverd. Dat is enkele maanden voor de officiële marktintroductie. De uitrusting van de Launch Executive omvat onder andere diverse rijhulpsystemen, lederen bekleding, verwarmde zitplaatsen, Opel OnStar met ‘hulplijn’ en een Bose audiosysteem.

De Ampera-E heeft een 60 kWh accupakket, dat altijd bij de prijs is inbegrepen. De actieradius met de huidige meetmethode is 520 kilometer en volgens de nieuwe ‘realistische’ WLTP-cyclus, die in september wordt ingevoerd, 380 kilometer. Dat zijn waarden die tot nu toe alleen door veel duurdere elektrische auto’s van Tesla worden gehaald. De Ampera-E heeft een 150 kW (204 pk) sterke elektromotor, waarmee de auto een topsnelheid van 150 km/u kan halen.

Vanaf juli is de Ampera-E beschikbaar voor testritten bij een van de 28 dealers die zijn aangewezen voor de verkoop van de elektrische Opel. Dat is ongeveer een derde van het totaal aantal Opel-dealers.   

Update 16.00 uur: nu met heel veel foto's.