Voor mkb'ers en zzp'ers introduceert Toyota de Land Cruiser Challenger met extra rijke standaarduitrusting. De prijzen beginnen bij 46.195 euro.

Wil je als ondernemer een Toyota Land Cruiser met standaard 17 inch lichtmetalen wielen, parkeersensoren achter, een parkeerhulpcamera, digitale radio DAB+ en het Toyota Touch 2-multimediasysteem met Toyota Go Plus-navigatie, dan is er nu de Land Cruiser Challenger. Die komt bovendien met stoelverwarming vóór en met lederen bekleding. De parelmoerlak 'Vintage Brown' is exclusief voor dit model. De auto wordt afgeleverd inclusief badges, een chromen grille en zwarte treeplanken. 

Oké, je wilt natuurlijk dat je bedrijfswagen er niet alleen mooi uitziet of van de nieuwste snufjes voorzien is, maar ook dát werk aankan wat je ermee wilt uitvoeren. Welnu, achter de Challenger kan een aanhangwagen gehangen worden met een geremd gewicht tot 3.500 kg. Standaard komt de auto met de sterke 2,8 liter D-4D-dieselmotor van 177 pk en 450 Nm koppel, met vierwielaandrijving en een 6-trapsautomaat.  

Vier varianten

Toyota biedt de Land Cruiser Challenger aan in vier ombouwvarianten: met een standaard dak inclusief volledige tussenwand, met een hoog dak, met een ruimere laadruimte of met een ruimere cabine. De prijzen exclusief btw en bpm beginnen bij 46.195 euro. Overigens is de Challenger ook met een geel kenteken te bestellen, met naar wens vijf of zeven zitplaatsen. Dan kost 'ie minimaal 90.730 euro inclusief btw en bpm.