Mercedes-AMG Project One

Mercedes-AMG heeft tijdens een besloten bijeenkomst in Genève zijn nieuwe supercar aan klanten laten zien. Niet alle informatie is achter de gesloten deuren gebleven…

Nee, foto’s van de Project One, zoals Mercedes-AMG de auto voorlopig noemt, hebben we nog niet. Wel kunnen we je wat meer specificaties geven, die tijdens de gesloten bijeenkomst met potentiële klanten zijn gedeeld. Automobile Mag wist enkele gegeven te achterhalen, waaronder het exacte vermogen van de supercar: 1.034 pk.

758 pk wordt geleverd door een 1.6 V6 turbomotor, die rechtstreeks is afgeleid van de motor die Mercedes-Benz in de Formule 1 gebruikt. Specialisten zijn nu bezig om de zescilinder, die 11.000 toeren per minuut kan maken, geschikt te maken voor toepassing in een straatauto. Naast de V6 heeft de Project One vier elektromotoren, twee bij de voorwielen, een bij de krukas en een voor elektrische turbo. Samen leveren ze 413 pk. De supercar kan in theorie 48 kilometer op alleen elektriciteit rijden. Het gewicht van de Mercedes-AMG supercar is ook al bekend: 1.315 kilogram, inclusief de accu’s die nodig zijn voor het hybridesysteem.

AMG gaat zo’n 250 exemplaren bouwen van de Project One, waarvan het merendeel al is verkocht voor een prijs die ver boven de 2 miljoen euro ligt.