Minder dan 10 jaar geleden startte Autokopen.nl met het uitvoeren en publiceren van uitgebreide autotests. Deze week voelen we het 600e model aan de tand, de nieuwe BMW 5 Serie. Dit en meer nieuwtjes in ons weekoverzicht.

We beginnen met de nieuwkomers. Toyota introduceert voor mode- en designliefhebbers de Aygo Fashion Editions, voor mkb'ers en zzp'ers heeft het de Toyota Land Cruiser Challenger in petto. De nieuwe BMW 5 Serie verschijnt weer als M550d, met vier turbo's. Voor de gelimiteerde Abarth 595 Pista betaal je 30.995 euro. 

Publicatie 600e rijtest

Deze week bereikten we de heuglijke mijlpaal van de 600e autotest. Sinds 2008 hebben we alle belangrijke modellen duidelijk beschreven en in de praktijk aan de tand gevoeld, zodat jij als autokoper je goed kunt oriënteren. Kijk eens in onze omvangrijke testrubriek hoe we jouw lievelingsmodellen hebben beoordeeld. 

Test nummer 600 beschrijft trouwens de nieuwe generatie BMW 5 Serie sedan. Die blijkt aardig in de buurt van het topmodel 7 Serie te komen. Daarnaast reden we deze week de eerste meters met de nieuwe Suzuki Swift. Het ruimere en lichtere model rijdt écht leuk.

De Suzuki Swift werd korter en lager, maar ook breder en ruimer.

Verwachte auto's

In de zomer onthult Jaguar de nieuwe XF Sportbrake. Volgende maand al onthult Skoda z'n nieuwe, compacte SUV. Die zal Karoq heten. De Hyundai Kona is tevens een SUV.

Verder is de waterstofauto Honda Clarity gereed voor z'n Europese introductie. We hebben de specificaties aangevuld met een mooie fotoreportage. Daarnaast vind je een video van de aanstaande Civic Type R, terwijl deze het ronderecord voor voorwielaangedreven auto's vermorselt op de Nürburg. 

Verder nieuw op Autokopen.nl

Maandag start weer een nieuwe maand. Daarbij horen nieuwe evenementen. Ook verschijnen nog steeds nieuwe voordeelacties op onze website. Maak er gebruik van!