Gaat Ferrari aan de SUV?

Een SUV van Ferrari. De liefhebbers gruwelen ervan, de boekhouders dromen ervan. Gaat die laatste groep nu toch winnen?

Geruchten over een SUV van Ferrari gaan al jaren. Zeker nu merken als Bentley, Rolls-Royce, Lamborghini en Maserati overstag zijn. Maar Ferrari-CEO Marchionne heeft altijd gezegd dat Ferrari geen SUV gaat bouwen, omdat zo’n auto niet bij het merk past. Toch komen er nu geluiden naar buiten die op iets anders wijzen.

Bronnen binnen Ferrari hebben tegenover Automotive News gezegd dat Ferrari bezig is met een auto die intern 'Ferrari Utility Vehicle' wordt genoemd. Ze beschrijven het model als een 'vierdeurs model met meer ruimte dan de GTC4Lusso'. Het wordt een auto waarmee Ferrari 'een nieuw segment creëert' en die niet in het vaarwater van luxe SUV’s gaat zitten. Verwarrende berichten dus, want de 'werktitel' suggereert iets anders.

Wat het er allemaal niet makkelijker op maakt is dat er intern nog geen beslissing is genomen of de auto daadwerkelijk komt. Als er groen licht wordt gegeven, en dat gebeurt alleen als de grote bazen overtuigd kunnen worden dat het nieuwe model nog genoeg ‘Ferrari’ is om het beroemde logo te mogen dragen, dan kan de 'SUV' in 2021 op de markt komen. Als dat gebeurt, dan komt er zeer waarschijnlijk ook een hybrideversie.

In het voorjaar van 2018 presenteert Ferrari zijn nieuwe vijfjarenplan. Daarin zal de auto zijn opgenomen, mits ‘ie komt dus. We wachten het rustig af.