De vakantie is in volle gang, dus ook in autoland is het komkommertijd. Dat betekent niet dat er niks te melden is, want er is altijd nieuws over auto’s. Gelukkig maar. Het grootste nieuws van deze week is de definitieve overname van Opel door PSA.

Deze week stond vooral in het teken van branchenieuws. Het zijn ontwikkelingen die je zeker in de showrooms gaat merken, want de overname van Opel door het Franse PSA blijft niet zonder gevolgen. Binnen 100 dagen wordt bekendgemaakt wat we de komende jaren kunnen verwachten van Opel en diens nieuwe zustermerken Peugeot, Citroën en DS. Afgelopen week werd ook bekend dat in Duitsland 5 miljoen dieselauto’s een update krijgen, waardoor de uitstoot van stikstofoxiden verminderd wordt. Voor Nederland staan er vooralsnog geen acties gepland, maar de bal is aan het rollen...

Deze week keken we vooruit naar het verwachte nieuws in de komende weken. De nieuwe Nissan Leaf wordt in september onthuld en nog deze maand krijgen we de Volkswagen T-Roc en een nieuwe roadster van BMW te zien.

Elektrisch nieuws

Uiteraard besteedden we afgelopen week wederom aandacht aan elektrische auto’s. Tesla leverde de eerste Model 3-exemplaren aan medewerkers, later deze maand worden de eerste klantenorders verwerkt. Ook werd bekend dat Maserati overstag gaat, in 2020 komt het eerste volledig elektrische model van het luxemerk. Verder reden we deze week weer elektrisch, met de Smart Fortwo Electric. De test volgt binnenkort, nu publiceerden we eerst de uitgebreide review van de eveneens elektrische Renault Zoe Z.E. 40, met nieuwe, grotere batterij.