Subaru Forester

Het heeft even geduurd, maar de vernieuwde Subaru Forester is in Nederland. Met een vernieuwde voorkant en nieuwe veiligheidssystemen kan de SUV er weer even tegenaan.

Bijna 2 jaar geleden presenteerde Subaru al de vernieuwde Forester, maar daarna bleef het stil. Nu meldt de importeur dat de eerste exemplaren inmiddels bij de dealers staan, voor prijzen die beginnen bij 38.895 euro.

De vernieuwde Forester is te herkennen aan de bumper met nieuwe led-verlichting, de vernieuwde grille, achterlichten met led-techniek en de nieuwe wielen. De SUV krijgt net als de andere Subaru-modellen de beschikking over Eyesight, de naam waaronder Subaru diverse actieve veiligheidssystemen bundelt.

De vernieuwde Forester is als vanouds leverbaar met een 2.0 boxermotor met 150 pk. Diezelfde motor is er ook met turbo, waarmee het vermogen naar 241 pk stijgt. Verder is er weer een boxerdieselmotor met 148 pk verkrijgbaar. De prijzen voor die laatste beginnen bij 49.695 euro, die van de benzineversies lopen uiteen van 38.895 euro tot 68.795 euro.