Mini One diesel 2003 en 2013

BMW en Mini gaan bezitters van oude, vervuilende dieselauto's belonen die helpen het Europese wagenpark schoner te krijgen. Ook in Nederland kun je tot 2.000 euro milieupremie ontvangen.

Ken je de slooppremie nog? Deze bonus werd tijdens de kredietcrisis door Europese overheden overgemaakt als je een oude, vervuilende auto aanbood voor de sloop - al dan niet bij inruil. Later voerden diverse steden zo'n regeling in. Voor het eerst gaat nu een autofabrikant zelf zo'n milieubonus uitdelen: de BMW Groep. 

Per direct kunnen eigenaren van dieselauto in aanmerking komen voor een premie van maximaal 2.000 euro. Het gaat om auto's met een dieselmotor die ontworpen is volgens de Euro4-uitlaatgasnorm of ouder. We hebben het dan over de meeste diesels die een bouwjaar vóór 2005 hebben. 

De premie wordt uitgekeerd bij inruil van zo'n dieselauto tegen een BMW of Mini die ofwel volledig elektrisch rijdt, ofwel een plug-in hybride is, of een die een moderne, schonere dieselmotor heeft. In die laatste categorie vallen krachtbronnen die voldoen aan de Euro6-norm en maximaal 130 g/km aan CO2 uitstoten. Voorlopig duurt de regeling tot 31 december.

De milieupremie van de BMW Groep is slechts een van de maatregelen die het concern neemt om uitlaatgassen te verminderen, in aanvulling op de vorige week in Duitsland gemaakte afspraken tijdens het Nationale Diesel Forum. Zo biedt BMW in eigen land de Euro5-rijders een kosteloze upgrade aan naar Euro6-norm. Helaas is hiervan nog geen sprake in Nederland. 

Update

Niet alleen diesels van BMW of Mini maar ook van andere merken kunnen worden ingeruild. Zie tot eind 2017 ook onze actierubriek voor aanvullende informatie.