In een videoteaser op Instagram kondigt Mercedes-Benz aan snel een nieuwe conceptcar te presenteren. Wij denken aan het Pebble Beach-concours later deze maand.

Ontwerpbaas Gordon Wagener van Mercedes-Benz heeft op zijn Instagram-account een video geplaatst waarin het merk een nieuwe conceptcar aangekondigt. De naam, het model of andere specificaties ontbreken. 

Wel figureren twee eerder getoonde concepts in het filmpje. Meerdere keren komt de IAA Concept uit 2015 voorbij. De design-afdeling heeft de media echter laten weten dat deze wagen een 'heel andere voorzijde' heeft dan de te onthullen nieuwkomer. Mogelijk hint de video naar de kenmerken 'Intelligent' en 'Aerodynamic' van de voormalige 'Automobile'. 

De tweede conceptcar die in beeld komt is de Vision Mercedes-Maybach 6. Liefst 5,7 meter lang, eveneens zeer gestroomlijnd en voorzien van high tech en circa 750 paardenkrachten onder de lange motorkap. Die werd vorig jaar gepresenteerd op het Pebble Beach Concours d'Elegance - en laat dat evenement nu weer op de agenda staan voor het weekend van 20 augustus. Het zou Wageners toelichting 'There will be a big surprise again' in elk geval verklaren.