Range Rover Velar

Land Rover overweegt om een nieuw topmodel te ontwikkelen, dat boven de huidige Range Rover komt te staan. Ook een nieuw model in de Discovery-lijn ligt op de tekentafel.

Een nieuw topmodel van Range Rover is een van de opties die Land Rover op dit moment overweegt. De luxe SUV komt dan boven de Range Rover en Range Rover Sport in het assortiment en moet het opnemen tegen auto’s als de Bentley Bentayga en de aankomende SUV van Rolls-Royce.

In een interview met Automotive News zegt Gerry McGovern, hoofdontwerper van Land Rover, dat het merk ‘absoluut’ een nieuw topmodel kan maken: “Waarom niet? Als je kijkt naar de huidige prijsrange waarin de Range Rover valt dan is het nog maar een kleine stap naar een model dat in het Bentayga-territorium valt. Wij waren het eerste merk met een luxe terreinwagen, dus waarom zouden we het níet doen?”

Daarmee is nog niet gezegd dat Land Rover ook daadwerkelijk zo’n model op de markt gaat brengen. “We vragen ons steeds af: ‘wat als we dit type Land Rover of Range Rover zouden maken?’ Er zijn een hoop kansen”, aldus McGovern. En dus moeten er keuzes gamaakt worden. De modelfamilies van Land Rover zijn namelijk nog lang niet compleet: “Voor mij bestaat een familie uit meer dan twee en met de Discovery hebben we slechts twee modellen.” De ontwerper hint daarmee naar de komst van nóg een Discovery-model, waarschijnlijk een SUV onder de Discovery Sport.