Teaser conceptcar nieuw Chery-merk

De Chinese autobouwer Chery begint een nieuw merk voor de Europese markt. In september is het eerste ontwerp, een compacte SUV in pre-productietrim, te zien.

Chery Automobile, China's grootste auto-exporteur, wil de komende jaren de Europese markt op. Daarvoor richt het een nieuw merk op waarvan de naam nog onbekend is. Het merk moet binnen slechts enkele jaren een volledige modelfamilie introduceren, te beginnen met een compacte SUV. Dit model wordt in pre-productietrim getoond op de autobeurs IAA die in september in Frankfurt plaatsvindt. 

Momenteel laat Chery alleen nog maar iets los over de aandrijflijnen. Het moederbedrijf wil het nieuwe merk alleen voorzien van hybride, plug-in hybride en elektrische aandrijvingen. Het merk zal zich richten op 'jonge, stedelijke, progressief denkende klanten', zowel onder consumenten als zakelijke rijders. De modellen moeten een emotioneel aantrekkelijk uiterlijk meekrijgen, ruimte en flexibiliteit bieden en uitgebreid te personaliseren zijn met hoog-kwalitatieve accessoires. 

Om dit goed voor te bereiden heeft Chery de afgelopen 5 jaar in China al acht (!) laboratoria geopend waar de kwaliteit van onderdelen en accessoires wordt onderzocht. In Europa zal, in samenwerking met andere partners, een verkooporganisatie worden opgericht. Ook verrijzen op ons continent Research & Development-faciliteiten. De Chinezen komen eraan!