Dit weekend vindt het in Californische Pebble Beach het prestigieuze Concours d'Elegance plaats, een evenement dat garant staat voor een aantal schitterende conceptcars. Ook elders zijn nieuwkomers gepresenteerd. 

Na de Japanse versie heeft Honda nu de vernieuwde Jazz voor de Europese markt getoond. Een nieuwe 1.5-benzinemotor met 130 pk zal deel uitmaken van het gamma. Voor de Civic is er nu de zuinige 1,6 liter dieselkrachtbron. Volkswagen breidt het Arteon-assortiment uit met nieuwe benzineversies.

In Seoul heeft Hyundai zijn nieuwe waterstofauto onthuld. Het model is bijna productierijp en komt eind 2018 naar Europa. De Audi A4 Avant en de A5 Sportback g-tron - rijdend op aardgas en benzine - worden binnenkort al in de verkoop genomen. Net als vorig jaar verschijnt een Heritage Edition van de Ford GT, een moderne interpretatie van de winnende Le Mans-Ford uit 1967.

Pebble Beach Concours d'Elegance

Voorafgaand aan het Pebble Beach-concours dit weekend heeft Aston Martin alvast de Vanquish Zagato Volante onthuld. Daarbij kondigde het merk nog eens twee Zagato-modellen aan! Infiniti presenteert in Californië de Prototype 9, een conceptcar met een bijzonder verhaal... 

BMW Concept Z4

BMW

Maar het belangrijkste studiemodel op het concours is toch wel de BMW Concept Z4, getekend als een klassieke roadster. Deze gaat vooraf aan de nieuwe generatie Z4 die volgend jaar verschijnt. Een andere BMW, de X2, wordt volgende maand al onthuld in Frankfurt. Daarop vooruitlopend toont het merk alvast een serie foto's van deze 'urban Sports Utility Coupé'. Lees meer 'vers' BMW-nieuws in onze nieuwsrubriek.

Overig merkennieuws

Fiat stapt in een samenwerkingsverband met onder meer BMW om een technisch platform te ontwikkelen dat gebruikt kan worden als basis voor een zelfrijdende auto. De Chinese autobouwer Chery begint een nieuw merk voor de Europese markt. In september is het eerste ontwerp, een compacte SUV in pre-productietrim, te zien op de IAA-autoshow.

Nieuw op Autokopen.nl

Je kent de elektrische Smart wellicht als deelauto, maar de Smart Fortwo Electric Drive is eigenlijk een auto die je niet wilt delen. Wát een rijplezier hebben we tijdens onze autotest! Met uitgebreide fotoreportage. Onze bureauredacteur heeft ook niet stilgezeten. Kijk eens naar al het nieuwe voordeel in de actierubriek.