Mooi paars is niet lelijk. Michael Fux bezit de rechten op de kleur Fux Fuchsia en bestelde er een McLaren in. Die is nu afgeleverd.

Amerikaans zakenman en autoverzamelaar Michael Fux heeft de rechten in handen van de paars-roze lakkleur Fux Fuchsia, die oorspronkelijk door Rolls-Royce voor hem werd samengesteld. Hij klopte aan mij MSO - McLaren Special Operations - om het topmodel 720S van het Britse merk in deze kleur te bestellen. 

Gisteren ontving hij het unieke exemplaar op het Pebble Beach Concours d'Elegance, waar de supercar dit weekend door het publiek te bewonderen is. De lak kreeg bij MSO nog eens een aparte bewerking maar de exclusieve rechten voor het gebruik blijven bij meneer Fux liggen.

Zodoende is dit de enige fuchsiapaarse 720S ter wereld - en toegegeven, mooi paars is niet lelijk. De kleur is niet alleen te vinden op de body maar ook op de lichtgewicht wielen (afgewerkt met platina finish), de deurpanelen binnen, op het stuurwiel en de achteruitkijkspiegel. In het interieur is de kleur slechts subtiel aanwezig, het fraaie witte leder trekt de aandacht.

De eenmalig af te leveren McLaren uit de Super Series is met enkele accessoires uit de MSO Defined-collectie afgewerkt. Hoeveel je nu moet betalen voor een supercar in een zelfgemengde lak blijft een streng bewaakt geheim.