Volkswagen zag het succes van de compacte cross-over, keek de kat een tijdje uit de boom en presenteert nu de T-Roc. Deze compacte cross-over, die zijn basis deelt met de nieuwe Polo, is vanaf begin december 2017 leverbaar in Nederland.

De Volkswagen T-Roc belooft volop ruimte te bieden aan vijf personen en schermt eveneens met een grote bagageruimte van 445 liter: flink groter dan die van een Golf. Zoals in dit segment inmiddels gemeengoed is, valt de T-Roc uitgebreid te personaliseren. Zo is het mogelijk om het dak uit te voeren in een afwijkende kleur, al is dat uiteraard geen verplichting.

Voor op de concurrentie

Op het gebied van infotainment loopt Volkswagen voor op de concurrentie. Uniek in de T-Roc is namelijk het optionele Active Info Display, een groot scherm dat de traditionele tellers vervangt. Android Auto en Apple Carplay werken eveneens, net als MirrorLink.

Tot 190 pk, ook met vierwielaandrijving

Volkswagen T-Roc

Ook op motorisch gebied balt Volkswagen de vuisten, want de T-Roc is leverbaar met vermogens van 115 tot 190 pk. Behoorlijk bijzonder in dit segment is de optionele vierwielaandrijving, waar de meeste cross-overs alleen met voorwielaandrijving geleverd worden. Volkswagens DSG-automaat is ook leverbaar in combinatie met een aantal motoren. Ook een instelbaar onderstel is geen gemeengoed in het segment, maar wel leverbaar op de T-Roc.

De Volkswagen T-Roc is vanaf begin december 2017 in Nederland leverbaar, prijzen en specificaties worden binnenkort bekend gemaakt.