Maandag is de zomervakantie overal in Nederland weer ten einde. Wij hebben in deze periode niet stilgezeten, ook deze week hebben we weer een (elektrische) auto getest. Bij Volkswagen hebben ze het eveneens druk. 

Het Duitse merk heeft de compacte cross-over T-Roc gepresenteerd, met geavanceerde infotainment. De auto is begin december 2017 leverbaar in Nederland. Tijdens z'n publieksdebuut, op de IAA-autoshow volgende maand, wordt de T-Roc vergezeld door de vernieuwde Golf Sportsvan. Die is slimmer en zuiniger dan voorheen. Pas in 2022 verwachten we de elektrische VW 'Microbus', nu al lees je er in onze nieuwsrubriek meer over. 

Luxe en power

600 pk, 750 Nm aan koppel en een sprint van 0 naar 200 in 11,1 seconden - dat zijn de cijfers van de nieuwe BMW M5, het topmodel dat de BMW 5-reeks naar boven afrondt. Het is de eerste vierwielaangedreven M5 ooit. Ferrari verrast met de Portofino, een krachtige GT met stalen vouwdak die de California T opvolgt. Maserati geeft de Ghibli een update, waarna het eveneens Italiaanse model voortaan door het leven gaat als Ghibli GranLusso.

Vorig weekend brachten we het Pebble Beach-concours al uitgebracht onder de aandacht, daarna volgden nog enkele onthullingen. We willen je in ieder geval de fraaie Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet niet onthouden. In de ultraluxe, open conceptcar worden moderne en klassieke elementen gecombineerd.

Dit is geen gewone Fiat 500, maar een 500e.

Verwacht: Kia Stonic

Eind september staat de nieuwkomer Kia Stonic in de showrooms. De compacte cross-over is uitgebreid te personaliseren, is leverbaar met drie motoren en zeven uitrustingsniveaus. Consumenten kunnen 'em kopen of leasen. 

Verder nieuw op Autokopen.nl

Wat leuk: via de grijze import is de elektrische Fiat 500 nu in Nederland verkrijgbaar. We reden 'em op de Hollandse wegen en daaruit kwam de 500e naar voren als een leuke, doordachte en fijn rijdende auto. Misschien wel de beste 500 die er is. Deze test is voorlopig de laatste in een reeks rijtests met elektrische auto's

Naast de nieuwsberichten en rijtest hebben we  flink wat nieuwe acties verzameld op onze website. Private lease, zomervoordeel, actiemodellen en meer, het is nú de tijd om hiervan te profiteren.