De nieuwe generatie Porsche Cayenne zou nog enkele dagen 'top secret' zijn. De eerste beelden zijn echter al gelekt.

Afgelopen week meldde Porsche dat het aanstaande dinsdagavond de nieuwe, derde generatie Cayenne gaat onthullen. Om ons op te warmen voegde het een teaserschets toe. Daar moesten we het mee doen tot dinsdag. Dacht Porsche. En dachten wij. Maar nee, door een foutje bij een Britse online magazine zijn reeds officiële foto's van het nieuwe model gelekt.

Zoals je ziet blijft het ontwerp van de nieuwe Cayenne dicht bij het huidige model, dat immers razend populair is. Wel zijn enkele kenmerken van de recente Porsche Panamera in het design verwerkt, kijk bijvoorbeeld maar naar de achterlichtunits. Maar dat zijn slechts kleinige wijzigingen.

Verwacht de vernieuwing vooral onderhuids. De nieuwe Cayenne komt te staan op het flexibele platform MLB voor grotere modellen van het Volkswagen-concern. Het wordt al gebruikt voor de Audi Q7 en de Bentley Bentayga. Dankzij deze bodemplaat verliest de Cayenne ongeveer 100 kg aan gewicht. Dat kan ten goede komen aan de prestaties.

Naast de V6-turbomotoren zou mogelijk ook een plug-in hybride aandrijving tot de mogelijkheden behoren. We kunnen je aanstaande woensdag meer vertellen - en meer beeldmateriaal tonen.