De vernieuwde Maserati Ghibli komt ook als GranSport. Vorige week liet Maserati al de meer op luxe gerichte GranLusso-uitvoering zien van de vernieuwde Ghibli.

Maserati biedt de vernieuwde Ghibli net als de vernieuwde Quattroporte aan in twee ‘hoofdsmaken’: GranLusso en GranSport. Die laatste heeft meer sportieve uiterlijke kenmerken, terwijl de GranLusso meer ‘luxe’ uitstraalt. Beide versies zijn te combineren met alle motoren die Maserati aanbiedt in de Ghibli.

Over die motoren maakt het merk nu goed nieuws bekend, de krachtigste is namelijk nog sterker geworden. De 3.0 V6 biturbo in Ghibli S levert 20 pk en 30 Nm meer, waarmee het totaal op 430 pk vermogen en 580 Nm koppel komt. Accelereren van 0 naar 100 km/u gaat daardoor 0,1 seconde sneller, terwijl de topsnelheid is verhoogd naar 286 km/u. De V6-benzinemotor met 330 pk en de V6 diesel met 275 pk blijven onveranderd in het assortiment. Alle motoren zijn gekoppeld aan een achttraps automaat.

Maserati heeft de hydraulische stuurbekrachting vervangen door elektrische, waardoor het merk nu diverse actieve rijhulpsystemen kan aanbieden. Onder andere een actieve rijbaanassistent, die de auto binnen de wegbelijning kan houden, en een actieve dodehoekassistent zijn nu leverbaar. Verder introduceert Maserati Integrated Vehicle Control, een systeem dat actief bijdraagt aan een meer dynamisch rijgedrag.

De vernieuwde Ghibli wordt later dit jaar leverbaar in Nederland, de prijzen zijn nog niet bekend.