Altijd een bijzonder moment, de onthulling van een nieuwe Bentley. De nieuwe Continental GT overtreft alle verwachtingen.

De nieuwe Bentley Continental GT is kunst op wielen. Het merk heeft veel elementen van de prachtige EXP 10 concept car verwerkt in het nieuwe model, het resultaat is indrukwekkend. Nooit eerder bouwde Bentley zo’n sierlijke auto. Heel anders dan de voorgaande Continental GT ook, de verhoudingen in het ontwerp zijn gewijzigd doordat de voorwielen maar liefst 13,5 centimeter verder naar voren staan.

Bentley Continental GT

Ook het interieur is prachtig. De stoelen zijn bekleed met leder dat is gestikt in een dubbele ruitvorm en voor het dashboard en de deurpanelen is 10 m2 hout gebruikt. Achter een houten paneel op het dashboard is een 12,3 inch groot aanraakscherm verborgen. Bentley biedt als opties drie klokjes aan, die op de ‘achterkant’ van het scherm aangebracht kunnen worden. Zo kun je kiezen tussen een moderne (beeldscherm) of een klassieke (klokjes) uitstraling.

De mogelijkheden zijn eindeloos, er zijn vijftien soorten tapijten, vijftien verschillende afwerkingsmogelijkheden voor het interieur en acht soorten fineer voor het dashboard. Nieuw is de optie ‘Côtes de Genève’, een aluminiumfineer met strepen, geïnspireerd op Zwitserse horloges. Geluidsinstallaties zijn er onder andere van de topmerken Naim en Bang & Olufsen.

635 pk

Onder de sierlijke motorkap ligt de bekende 6.0 W12-motor. Deze produceert 635 pk vermogen en 900 Nm koppel, goed voor een 0-100 km/u-spint in slechts 3,6 seconden. De topsnelheid is 333 km/u. Bij lage belasting schakelt de motor zes cilinders uit om brandstof te besparen. Een achttraps automaat verzorgt het schakelwerk. De Continental GT is altijd voorzien van vierwielaandrijving, maar de krachten worden zoveel mogelijk naar de achterwielen gestuurd. Luchtvering en demping worden aangestuurd door het nieuwe Bentley Dynamic Ride, dat werkt op een seperaat 48 volt stroomcircuit en is in te stellen in verschillende rijstanden.

De nieuwe Continental GT komt begin volgend jaar naar Nederland, voor het noemen van de prijzen is het nog te vroeg.