Dashboard nieuwe Mercedes-Benz A-Klasse

Komt de nieuwe generatie Mercedes-Benz A-Klasse ook als plug-in hybride? De foto’s die Mercedes-Benz onlangs van het dashboard vrijgaf wijzen daar wel op…

Oplettende internetgebruikers zagen wat wij niet zagen. Op de foto’s van het nieuwe dashboard van de A-Klasse, die Mercedes-Benz vorig maand vrijgaf, is een indicator van de accu-inhoud te zien. Onderaan de toerenteller geeft een meter aan hoeveel elektrische actieradius er nog is (zie de rode pijl). Die staat in dit geval op 36 kilometer, bij 75 procent. Een volle accu is dan dus goed voor zo’n 50 kilometer, een waarde die doorgaans voor plug-in hybrides wordt opgegeven.

Dat Mercedes-Benz de informatie nog niet wilde delen blijkt wel uit het feit dat de informatie inmiddels niet meer op de website van het merk te vinden is. In plaats van de accumeter zit op de ‘nieuwe’ foto’s nu een temperatuurmeter, maar gelukkig hebben wij de oude plaatjes nog. 

De komst van de A-Klasse plug-in hybride is door Mercedes-Benz niet bevestigd. Wel is het zeker dat er mild hybrid-uitvoeringen komen, maar die kunnen niet volledig elektrisch rijden.

De nieuwe Mercedes-Benz A-Klasse wordt begin volgend jaar onthuld, het publieksdebuut vindt waarschijnlijk plaats op de autosalon van Genève in maart.