BMW i3

BMW zet zijn grootse plannen met elektrisch aangedreven i-modellen kracht bij. Het merk heeft de namen i1 tot en met i9 én ix1 tot en met ix9 vastgelegd.

BMW wil zijn assortiment elektrische auto’s in de toekomst fors uitbreiden. Het merk legt daarom nu alvast de namen i1 tot en met i9 vast, zo heeft BMW-topman Harald Krüger bekend gemaakt. BMW verkoopt nu al de elektrische i3 en de hybride i8, in 2021 komt er een derde, specifiek i-model. Die auto heeft nu nog de werktitel iNext, maar krijgt een cijfernaam als hij op de markt komt.

Naast de gewone i-lijn verschijnt er een range van elektrisch aangedreven SUV’s. Daarvoor heeft BMW de namen iX1 tot en met iX9 geregistreerd. De eerste elektrische SUV van BMW is de iX3, die komt over 3 jaar op de markt en is gebaseerd op de reguliere X3.

Krüger heeft ook bekend gemaakt dat BMW in 2020 start met de uitrol van nieuwe platforms, die geschikt zijn voor zowel elektrische, hybride als brandstofaandrijving. Een ander nieuwtje is dat BMW als eerste merk inductieladen in de praktijk gaat brengen. De hybride BMW 530e iPerformance wordt de eerste BMW die draadloos opgeladen kan worden.