De langverwachte, sportieve SUV Lamborghini Urus is eindelijk verschenen. In de Nederlandse showrooms arriveren ook de nodige SUV's en sportieve modellen. 

Lamborghini heeft de ontwerpelementen van zijn sportwagens in een SUV-koets geboetseerd. Het resultaat is de Urus. De nieuwkomer levert bijzondere prestaties zowel op de weg als op onverhard terrein. Ford heeft zijn twee kleinste bedrijfswagens vernieuwd. De Transit Connect en Transit Coureur hebben nu een nieuwe neus en up-to-date infotainment. 

Meer nieuwe modellen

De autonoom rijdende Fisker Orbit zal in 'smart cities' ingezet worden als 'openbaar vervoer' shuttle. Renaults nieuwe 1.3-benzinemotor, die volgend jaar over het hele gamma wordt uitgerold, debuteert in de (Grand) Scénic. Aan de productie van de Spyker C8 Aileron komt een eind. Het Nederlandse merk neemt afscheid met de LM85-uitvoering.

Citroën C3 Aircross

Showroomintroducties

De geheel nieuwe Dacia Duster is slechts enkele honderden euro's duurder dan het uitgaande model. Het 'comeback' merk Alpine heeft twee dealers aangewezen voor Nederland. Verder heeft het de prijs bekendgemaakt van de A110 Première Edition. Van de Seat Leon Cupra R komen slechts zes exemplaren naar ons land. Vooruitlopend op de showroomintroductie van de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio brengen we meer nieuwtjes, een fotoreportage én video van deze performance-SUV.

Verder nieuw op Autokopen.nl

De meest opvallende nieuwkomer in het compacte SUV-segment is de Citroën C3 Aircross. Wij vonden het tijd voor een test van deze aaibare, compacte SUV.  Traditiegetrouw zijn er in de laatste maand van het jaar volop voordeelacties, waarvan we een bloemlezing publiceren. Van goedkope voorraadmodellen tot voordelige private lease-tarieven en alles wat er tussenin zit: profiteer ervan voor het te laat is.