Opel introduceert twee nieuwe topuitvoeringen van de Grandland X: de tweeliter dieselmotor en de Ultimate met comfortabele uitrusting.

De prijslijst van de Opel Grandland X wordt langer. De oorspronkelijk beschikbare uitvoeringen worden nu aangevuld met een tweeliter turbodieselmotor en het nieuwe uitrustingsniveau Ultimate. 

Nieuwe dieselmotor

De 2.0 CDTI biedt maximaal 177 pk. Interessant is het koppel, al bij 2.000 tpm is daarvan liefst 400 Nm beschikbaar. Dat maakt de Grandland X 2.0 CDTI geschikt als trekauto voor bijvoorbeeld de caravan. Bij een stijgingspercentage van 12 procent is het toegestaan om een geremd aanhanggewicht tot 2.000 kg achter de cross-over te trekken. 

Standaard wordt de 2.0 CDTI geleverd met achttrapsautomaat, die het brandstofverbruik helpt te beperken. Het (theoretische) NEDC-verbruik ligt gemiddeld op 4,8 l/100 km. Dankzij AdBlue-injectie worden schadelijke stikstofoxiden omgezet in onschadelijke stikstof en waterdamp. De Grandland X met nieuwe dieselmotor verschijnt in het uitrustingsniveau Business Executive met een prijs vnaf 45.499 euro.

Opel Grandland X met ergonomische stoelen

Nieuw uitrustingsniveau

De topuitvoering Ultimate wordt gekenmerkt door comfortaccessoires, infotainment en assistentiesystemen. Standaard zijn onder andere ergonomische (AGR-gecertificeerd) stoelen met stoelverwarming, een premium Denon-soundsystem met acht speakers, DAB+, Navi 5.0 IntelliLink (onder meer smartphone-uitwisseling), adaptieve led-verlichting AFL, 360 graden camera en Advanced Park Assist. Een OnStar-abonnement (met de online assistent) is tevens beschikbaar op de Ultimate.

Opel geeft de Grandland X Ultimate een sportieve aankleding mee, met 18 inch grote, bi-color lichtmetalen wielen, glanzend zwarte buitenspiegelkappen en aluminium pedalen. De vanafprijs ligt op 37.799 euro, voor de versie met 1.2 turbobenzinemotor van 130 pk.