De pret kan beginnen, nu de Volkswagen Up! GTI te bestellen is. We geven je de prijzen en specificaties, plus een video waarin de nieuwkomer racet tegen de oorspronkelijke Golf GTI.

De nieuwe telg uit Volkswagens sportieve GTI-familie is nu te bestellen. Voor de driedeurs Volkswagen Up! GTI betaal je vanaf 19.840 euro, voor de vijfdeurs vanaf 20.215 euro. Een mooi prijsje voor een 'hot hatch', waardoor vele liefhebbers er plezier aan kunnen beleven. Dankzij de 1.0 TSI-turbomotor van 115 pk klokt de GTI 8,8 seconden op de snelste 0-100 km/u-sprint en kent 'ie een top van 196 km/u.

In alle GTI-kenmerken is voorzien: compacte afmetingen, een sportief onderstel waarbij de rijhoogte 15 mm lager ligt dan bij de reguliere Up!, een laag gewicht, de krachtige motor (die ook nog eens 200 Nm aan trekkracht biedt) en GTI-looks van binnen en buiten. 

Zo is er vooraan, onder de grille, de bekende rode strip met erboven het GTI-logo. Verder heeft de sportieve Up! ook een dakspoiler, verchroomde uitlaatpijp in een zwarte diffuser en zwarte strepen opzij die de verbrede dorpels benadrukken. 

Binnenin vind je natuurlijk ruitjesbekleding op de stoelen. De pookknop, het dashpad en de rode sfeerverlichting zijn alle uitgevoerd in het GTI-thema. Het multifunctionele sportstuur is bekleed met leer. Zaken als Radio Composition met smartphone-integratie, elektrisch verstel- en verwarmbare buitenspiegels, cruise control en verwarmbare voorstoelen zijn standaard. 

Naast klassieke GTI-lakkleuren is de hete Up! ook verkrijgbaar in Dark Silver en Black Pearl metallic lak. Kies je voor de zilverkleur of voor Red of Pure White dan kan het dak in zwart geleverd worden. De eerste exemplaren worden naar verwachting eind februari 2018 afgeleverd. Nu alvast wat voorpret, met onderstaande video waarin de nieuwe Up! GTI het opneemt tegen het oorspronkelijke Volkswagen Golf GTI-model uit 1976.