Op de CES elektronicabeurs in Las Vegas presenteert Mercedes-Benz een volledig nieuw infotainmentsysteem. De nieuwe generatie A-Klasse krijgt de primeur.

Mercedes-Benz onthult een geheel nieuw infomediasysteem op de CES elektronicabeurs volgende maand. Dankzij kunstmatige intelligentie weet de techniek beter wat de gebruiker wil, waardoor de bediening intuïtiever is. Het meest uitgebreide systeem maakt gebruik van twee enorme beeldschermen, die naast elkaar zijn geplaatst. Mercedes-Benz past die opzet ook al toe bij zijn huidige modellen. De bediening gaat via aanraking, gebaren, een touchpad of je stem.

Volgens Mercedes-Benz zorgt het nieuwe systeem voor ‘een nieuwe beleving’ in het interieur. Het gaat dan vooral om de gebruikerservaring, de manier van bedienen en de feedback van het systeem daarop.

De nieuwe A-Klasse is het eerste model dat het nieuwe systeem krijgt. Onlangs liet het merk al foto’s van het dashboard zien. Daarop krijgen we alvast een idee van hoe het infomediasysteem eruit ziet.