Hier is de nieuwe Seat Ibiza! Meer interieurruimte, nieuwe veiligheidssystemen en een nieuw platform zijn de speerpunten van het nieuwe model.

Seat heeft de nieuwe Ibiza onthuld. Op de autosalon van Genève volgende maand volgt het publieksdebuut en in juni staat de auto in de showroom. De Ibiza is het eerste model dat gebruik maakt van de compacte versie van het MQB-platform van de Volkswagen Groep, waartoe Seat behoort. Het nieuwe model is niet hoger of langer dan het uitgaande model, maar heeft wel een 9,5 centimeter grotere wielbasis waardoor de beenruimte achterin aanzienlijk groter is. Bovendien is de nieuwe Ibiza bijna 9 centimeter breder dan zijn voorganger. De kofferbak meet 63 liter meer, namelijk 355 liter.

De Ibiza krijgt de beschikking over de nieuwste technieken uit de Volkswagen-stal. Nieuwe rijhulpsystemen zijn onder andere een noodremsysteem, een achteruitrijcamera en adaptieve cruise control. Ook op het gebied van infotainment is de nieuwe Ibiza naar het niveau van 2017 getild, het nieuwe model is onder andere leverbaar met 8 inch aanraakscherm, een draadloze telefoonlader en ondersteuning van smartphone-integratie via Android Auto en Apple Carplay. Ook leverbaar: een 300 Watt geluidsinstallatie van Beats Audio.

Seat heeft maar liefst zeven verschillende motorversies in petto voor de nieuwe Ibiza. Daarvan rijden er drie op benzine. Het instapmodel is uitgerust met een 1.0 MPI-motor, die een vermogen heeft van 75 pk. Meer power bieden de 95 en 115 pk-uitvoeringen van de 1.0 TSI turbomotor. Diezelfde motor is er met aardgasinstallatie en heeft dan 90 pk. De drie beschikbare 1.6 diesels hebben vermogens van 80, 95 en 115 pk. Alle motoren zijn standaard gekoppeld aan een handgeschakelde vijf- of zesversnellingsbak, een zeventraps DSG-automaat is optioneel.

Seat start in april met de voorverkoop van de nieuwe Ibiza, tegen die tijd verwachten we ook de prijzen te kunnen melden.

Meer foto's volgen.