MAN TGE

Vrachtautomerk MAN komt met een bestelauto op basis van de Volkswagen Crafter. De MAN TGE staat in juni in de showroom.

MAN heeft enkele prijzen en specificaties van de TGE bekend gemaakt, de eerste bestelwagen ooit van het merk. De grote bedrijfsauto wordt vanaf juni geleverd en is volgende maand te bestellen. De vanafprijs voor de gesloten bestelwagen bedraagt 24.550 euro, exclusief btw, bpm en kosten rijklaarmaken. De TGE is ook verkrijgbaar als chassis-cabine, een basis die gebruikt kan worden voor diverse soorten opbouw – zoals een kipper. De vanafprijs van deze versie bedraagt 22.250 euro met enkele cabine en 26.400 euro met dubbele cabine. De derde carrosserievariant is de Combi, die is ingericht voor personenvervoer. Van deze uitvoering is nog geen prijs bekend.

MAN biedt naast de verschillende carrosserievarianten diverse hoogte- en lengtematen aan. Daarnaast is er keuze uit voor-, achter- of vierwielaandrijving. Een 2.0 TDI-dieselmotor zorgt voor de aandrijving en is beschikbaar in diverse vermogensversies, van 102 tot 177 pk. En dan ben je nog niet klaar met kiezen, want wil je zelf schakelen of neem je liever een automaat? MAN biedt in totaal 69 verschillende combinaties aan.

De standaarduitrusting van de TGE bestaat uit onder andere airconditioning, cruise control, led-verlichting in de laadruimte, een zijwindassistent en een semi-autonoom noodremsysteem.