Toyota presenteert de vernieuwde Yaris nu officieel voor Europa. Eerder al kwamen er foto’s naar buiten van de Japanse uitvoering. De vanafprijs is al bekend: 14.495 euro.

Toyota stelt de vernieuwde Yaris nu ook in Europa voor. De nieuwe, opvallende neus met nóg grotere grille en de bredere achterlichten vallen direct op. Het interieur is aangekleed met hoogglans zwarte details, nieuwe ventilatieroosters met ‘propellerdesign’ en blauwe tellerverlichting.

Toyota maakt ook meteen de vanafprijs van het vernieuwde model bekend: 14.495 euro, voor de basisuitvoering met 1.0 benzinemotor. Die prijs is exact gelijk aan die van het huidige instapmodel. De uitrusting is desondanks verbeterd, want elke vernieuwde Yaris beschikt over het Toyota Safety Sense-pakket met noodremsysteem, lijndetectie, automatisch grootlicht en een verkeersbordenlezer.

Naast de 1.0 benzinemotor levert Toyota de vernieuwde Yaris met een 1.5 benzinemotor, die 10 procent krachtiger en 12 procent zuiniger is dan de 1.3 die hij vervangt. De hybride-uitvoering met 100 pk is ook weer van de partij en helemaal nieuw is de 210 pk sterke sport-uitvoering, waarvan de naam nog niet bekend is.

De vernieuwde Toyota Yaris maakt zijn debuut op de autosalon van Genève in maart en komt in het voorjaar naar Nederland.