Lexus LS 500h

De nieuwe Lexus komt ook weer met een hybride aandrijflijn. Het merk kondigt aan dat de LS 500h op de autosalon van Genève volgende maand zijn opwachting maakt.

De eerder dit jaar onthulde nieuwe Lexus LS komt naar de autosalon van Genève als LS 500h, met een hybride aandrijflijn. Het merk geeft nog geen technische details vrij, maar je kunt ervan uitgaan dat het om dezelfde techniek gaat die Lexus gebruikt in de hybride sportcoupé LC 500h.

Dat betekent dat de LS de beschikking krijgt over het geavanceerde Multi Stage Hybrid-systeem met twee versnellingsbakken. Na de standaard hybridetransmissie is een viertraps automaat gemonteerd, waardoor de limousine naar wens een meer sportieve rijbeleving biedt omdat de schakelmomenten voelbaar zijn. De 500h-hybride aandrijflijn is ook met flippers aan het stuur zelf te schakelen.

De LC 500h heeft een systeemvermogen van 359 pk, voor de LS verwachten we hetzelfde aantal pk's. Een 3.5 V6-motor levert daarvan een groot deel, de rest wordt door een elektromotor ingebracht.