Teaser nieuw McLaren Super Series

De nieuwe generatie McLaren Super Series, die binnen enkele weken wordt gepresenteerd, krijgt een volledig nieuwe motor. Van 0 tot 200 km/u in 7,8 seconden.

Stukje bij beetje komen we meer te weten over de nieuwe McLaren Super Series, die debuteert op 7 maart aanstaande op de autosalon te Genève. Groot nieuws is toch wel dat de supercar niet langer zal worden aangedreven door McLarens bekende 3.8 V8-motor. In plaats daarvan heeft het bedrijf een nieuwe, 4,0 liter V8 met twin-scroll turbo's klaarstaan. 

De motor heeft een kleiner turbogat dan z'n voorganger. Zonder cijfers te overleggen stelt McLaren dat 'vermogen, trekkracht en de reactie op het gaspedaal significant zijn verbeterd'. Ook zouden brandstofverbruik en emissiewaarden lager liggen. Maar je bent natuurlijk benieuwd wat de motor presteert. Welnu, met staande start kun je in de supercar binnen 7,8 seconden op 200 km/u zitten. 

Het Britse merk heeft gelijk het uitlaatsysteem vernieuwd. Het spreekt van een 'crescendo' karakter, waarbij het geluid afhankelijk van het toerental en de belasting verandert. De nieuwe McLaren Super Series is al bij de Nederlandse dealer te bestellen. Wel worden de prijzen en uitrustingsspecificaties pas op een later tijdstip bekendgemaakt.