Deze week zien we ze vliegen! Nu de autosalon van Genève aanstaande is worden steeds meer nieuwe modellen en conceptcars aangekondigd of reeds gepresenteerd. Onze redactie test twee auto's, bezoekt een preview en duidt de mogelijke Opel-overname.

Het Nederlandse bedrijf Pal-V opent de orderboeken voor een wel heel bijzondere auto. De Liberty kan namelijk niet alleen rijden, maar ook vliegen. Voor de nieuwe Lexus LS is er weer een hybride aandrijflijn. De Peugeot Partner Tepee Electric is net zo praktisch en ruim als alle andere Partners, maar stoot geen CO2 uit.

Mercedes-Maybach heeft de ultieme versie van de G-Klasse ontworpen, de G 650 Landaulet. Het topmodel van Ferrari is vernieuwd. De 812 Superfast is een ingrijpend vernieuwde versie van de F12berlinetta en beschikt over 800 pk vermogen. Het is zelden eerder vertoond: een roadster die fors minder weegt dan de coupé-uitvoering. Pagani flikt het met de open Huayra. Bekijk onze nieuwsrubriek voor alle nieuwe modellen én conceptcars.

De facelift is subtiel, meer had de fraai ontworpen Clio ook niet nodig.

Autotests en preview

De Audi A5 Coupé is duidelijk naar de sportschool geweest. Welke uitwerking de 40 pk extra vermogen en 50 kg gewichtsafname heeft op de prestaties van de nieuwe A5 lees je in deze autotest. Ook hebben we de Renault Clio, die recent een facelift onderging, aan de tand gevoeld. We reden de 1,2 liter TCe met 120 pk die nu ook verkrijgbaar is met een handgeschakelde zesbak.

In de nieuwe Kia Picanto konden we helaas nog niet rijden, maar alle feiten die we erover te weten zijn gekomen tijdens ons bezoek aan Kia's hoofdkantoor delen we alvast met je. En natuurlijk ook een aantal verduidelijkende foto's.

Wordt Opel eigendom van PSA?

PSA, het moederbedrijf van Citroën, DS en Peugeot, is met General Motors in gesprek over de overname van het Duitse merk Opel. Wat de aanleiding is en wat een overname zou betekenen voor het toekomstig auto-aanbod lichten we voor jullie toe.