Lotus brengt een eerbetoon aan een van de meest bekende filmauto’s ooit, de Esprit die in de James Bond-film The spy who loved me transformeert tot duikboot. De one-off van de Evora 410 die Lotus nu presenteert kan niet varen, maar heeft wel designtrekjes van de beroemde 007-auto.

Lotus komt met een one-off van de Evora 410. Deze speciale uitvoering is gemaakt door Lotus Exclusive als eerbetoon aan de duikboot-Esprit uit de James Bond-film The spy who loved me, die 40 jaar geleden werd uitgebracht.

Lotus heeft de Evora 410 zo aangepast dat ‘ie een beetje op de Esprit lijkt. De voorkant is zwart gemaakt en aan de zijkant is een zwarte lijn aangebracht, die de stootstrip van de Esprit (foto 6) moet imiteren. De grote koolstofvezel afdekplaat boven de motor heeft nu de vorm van een achterruit, de spoiler is in de kleur van de carrosserie uitgevoerd. De achterlichten hebben een zwarte omlijsting gekregen en op de B-stijl is de modelnaam in het lettertype van de Esprit aangebracht.

De one-off heeft net als de reguliere Evora 410 een 410 pk sterke 3.5 V6-motor. Lotus heeft voor nu één exemplaar van de speciale 410 gemaakt, maar als je interesse hebt dan bouwt Lotus Exclusive er ongetwijfeld ook graag een voor jou.