Opel heeft woord gehouden: de Ampera-E heeft een actieradius van 520 km, zo is nu officieel bevestigd in de NEDC-test.

Toen Opel vorig jaar de geheel nieuwe elektrische auto Ampera-E onthulde beloofde het ons een officiële actieradius van meer dan 500 km, hetgeen vertaald kan worden naar circa 380 km bereik in de praktijk. Daarvan blijkt geen woord gelogen. 

Het merk heeft deze week de officiële meetresultaten bekendgemaakt. In de gangbare NEDC-test komt de actieradius op een lading stroom uit op 520 km. Nu weten we allemaal dat de NEDC-waarde in de praktijk tegenvalt en daarom heeft Opel de Ampera-E ook laten onderwerpen aan de zogenaamde Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure (WLTP). Daaruit komt, bij een gecombineerde snelweg-/stadsrit, een bereik van 380 km. 

Ruim voldoende dus voor gebruik in Nederland. Met de snellader kunnen de 60 kWh lithium-ion accu's van de Ampera-E onderweg ook nog eens binnen 30 minuten opgeladen worden voor 150 km extra bereik. Op het batterijpakket geeft Opel een garantie van 160.000 km.

Het is geen eco-luxe, geen gadget en geen tweede auto

"Het is geen eco-luxe, geen gadget en geen tweede auto. Opel laat zien dat electromobiliteit bereikbaar is voor een groter publiek dankzij de innovatieve technologie", zegt CEO Karl-Thomas Neumann over de Ampera-E die algauw in Nederland besteld kan worden. We verwachten de prijzen snel te kunnen melden; houd daarvoor deze rubriek in de gaten.